Aktiviteler ve Doğa

Bölge yelkencilik ve dalma sporları için çok elverişli. Tekne veya yelkenli kiralayabilir veya günlük turlara katılabilirsiniz. Değişik tiplerde yeni ve eski model kiralık tekne bulmanız mümkün. Datça yarımadasının turkuaz denizinde dalmak ayrı bir zevk ve ayrıcalık. çevrede yelkencilik ve dalgıçlık üzerine okullar ve kuruluşlar bulmak mümkün, bu kurumlarla temasa geçmeniz için sizlere elimizden gelen yardımı gösteririz.

Datça yarımadası bir doğa harikasıdır muhteşem bir görünümü vardır. Dört biryandaki keşfedilmemiş tarihi kalıntılar, sessiz koylar, el değmemiş küçük kumsallar, büyüklü küçüklü dağ sıraları, vadiler ve etrafta saklanmış küçük sürprizler yürüyüşçüleri büyüler. Değişik iklimi sayesinde az rastlanan verimli bir bitki örtüsüne sahiptir. Narenciyeler, zeytinler, bademler, kekikler, biberiyeler adını daha önce duymadığınız bin bir çeşit yararlı bitkilerle doludur dağ taş burada.

Yürüyüşler için eğer eski tarihsel yolları tercih ederseniz bölgede yaşayan yerel halkın bilgisine başvurabilirsiniz. Yürüyüşlerinizi tekne gezintisi veya bisiklet ile birleştirebilir, yürüyüşünüze tarihi yerleri ziyaret ederek renklendirebilir ve birazda mola vermiş olmak için kimseciklerin bulunmadığı koylardan birine dalıp seriler veya güneşlenebilirsiniz. Kendi kendinize yürüyebileceğiniz gibi rehberli bir yürüyüşü düşünürseniz rehber bulma konusunda da yardımcı oluruz.

Denizin temiz olması demek birçok farklı deniz canlısının bu denizde yaşıyor olması demek. Tabi aynı şey doğa için de geçerli, temiz fazla insan bulunmayan doğa haliyle daha çok yabani hayvanı üzerinde bulunduruyor. şanslı iseniz yürüyüşleriniz sırsında bu yabanı hayvanları görmeniz mümkün olabilir.

Datça yarımadasının hava kalitesi ve taşıdığı %33 oksijen miktarı ile kalp hastalıklarından koruduğu aynı zamanda dolaşım, damar, sinir ve romatizmal rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olduğu söylemekte. Kusursuz ikliminin yanısıra Akdenizi besleyen tertemiz kaynak suları var. Datça merkeze yakın Datça sahilinde küçük bir göl bulunur bu gölün sıcak kaynak suyu 40 dereceye kadar yükseldiği de olur serin günlerde sizi yüzmeye davet eder. Göl doğal tedavi gücü ile isim yapmıştır.

Datça nın yerlileri çiftçilik ve balıkçılığın yanında arıcılıkla da uğraşır. Her mevsim farklı tür bal üretilir, mevsimine göre çam, çiçek ve kekik balları. Küçük çocukları yol kenarlarında bal satarken görebilirsiniz.

Datça Türkiyenin en güney batısı olduğu için yunan adaları; Rodos, Kos ve Simi yi görebilir hatta Datça dan kalkan günübirlik turlarla bu adaları ziyaret edebilirsiniz. Mesudiye den Datça ya düzeli minibüs seferleri de bulunur fakat dilerseniz yine Datça dan Kiralık araba veya mobilet bulabilirsiniz.

Aktiviteler konusunda yardıma ihtiyacınız olursa size yardmı etmeye hazırız.